Vi använder kakor (cookies) på denna webbplats. Genom att fortsätta godkänner du användningen av kakor. Läs mer

Nya utställningen i Esbo - Geo/on

Hurdana geologiska naturresurser har vi? Vilken är vår geologiska historia? Vad kan fortfarande uppnås med geologi?

En utställning om framförallt Finlands geologi har öppnats i Geologiska forskningscentralens (GTK) nya lokaler i Otnäs i Esbo. Utställningen Geo/on ger en inblick i geologiska fenomen och innehåll samt berättar om hur geologin påverkar livet och välfärden för oss som individer och hela mänskligheten.

Utställningens omfattande geologiska prover har kopplingar till det periodiska systemet, Finlands geologiska och bergsindustriella historia samt vardagsaktiviteter och -produkter. Finlands geologiska historia och dess inverkan på landskapet och vårt moderna liv kan utforskas med en jättestor pekplatta.

"Geologin har många dimensioner både i jordklotets historia och i dagens vardagsliv. Den omgjorda utställningen ger besökarna aha-upplevelser och visar hur även det moderna samhället är beroende av naturen på många sätt", säger specialplanerare Jouni Ylönen från Geologiska forskningscentralen.

Utställningen Geo/on är öppen för allmänheten vardagar kl. 9.00-16.00 på adressen Bergsmansvägen 5, Esbo.
Guidning för grupper ordnas i mån av möjlighet. Förfrågningar om avgiftsfri guidning för grupper kan skickas till adressen geonayttely@gtk.fi.

 
 
 
 

Nyttiga länkar

geologia.fi (på finska)

OneGeology